Omgeving

Rondom het hotel in Appelscha is genoeg te doen. Zoals u waarschijnlijk al hebt gelezen, kunt u hier fantastisch wandelen en fietsen in Nationaal Park het Drents Friese Wold. Maar u kunt net zo goed een dagje weg naar grote steden als Groningen, Leeuwarden en Emmen. Wat kunt u verder nog doen in de directe omgeving van Appelscha? Wij geven u graag tips voor Uw vakantie in Natuur- en Bosrijk Noord Nederland!

het Drents-Friese wold

Hotel Appelscha grenst aan Nationaal Park het Drents Friese Wold. Dit natuurpark bestaat uit 6000 hectare zandvlaktes, heide, bos en duinen. Genoeg natuur dus om heerlijk in te fietsen en te wandelen. Wist u dat het park zelfs beschikt over maar liefst 130 kilometer aan wandelpaden?

Grote kans dat u langs deze routes een aantal bewoners van dit natuurpark tegenkomt. U vindt er veel verschillende soorten vogels, zoals de moerasvogel en bosvogel. Maar u kunt ook veel zoogdieren bewonderen. Denk aan hazen, egels, eekhoorns en herten.

Meer lezen
de Bosbergtoren

Het uitgestrekte Nationaal Park het Drents-Friese Wold en de steden Leeuwarden, Groningen en Coevorden bekijken vanaf grote hoogte kan op de Bosbergtoren in Appelscha. Deze uitkijktoren van maar liefst 33 meter hoog staat op het hoogste punt van het Friese vasteland, een 20 meter hoge stuifduin. Op de plek waar de Bosbergtoren staat, leeft ook een reusachtige ondergestoven eik van ruim 300 jaar oud. De drie hoofdtakken van deze kolossale boom zijn zichtbaar naast de toren. De rest van de boom is onzichtbaar, verdwenen onder de stuifduin.

Meer lezen
pretpark Duinen Zathe

Attractiepark Duinen Zathe is een feest voor het hele gezin. Er zijn ontzettend veel attracties voor de (aller)kleinsten. Wat dacht u van het verkeerscircuit waar de kids zelf achter het stuur kunnen kruipen? Of The London City Coaster, een super coole achtbaan voor de kleine mens. Gaan jullie tijdens een vakantie in Appelscha naar pretpark Duinen Zathe?

wat nog meer te doen?

In Appelscha valt zoveel te doen. U kunt bijvoorbeeld ook een dagje naar de Heksenhoeve en de Hoolten Klinte, het onderkomen van de plaatselijke historische vereniging. U vindt er wisselende exposities. Geen dag is daar dus hetzelfde.

Liever een ander museum bezoeken? Ga dan naar het gevangenismuseum in Veenhuizen, het Zeemuseum in Frederiksoord of de museums van de valse kunsten in Vledder.

Maar u kunt er ook actief bezig zijn. Bij de Boerestreek ligt bijvoorbeeld een midgetgolfbaan en een klimbos. Hartstikke leuk dus tijdens een familievakantie met kinderen. Maar als volwassene kunt u ook van alles beleven. Wat dacht u van een balletje slaan op de nine-holes golfbaan Hildenberg? https://golfparkdehildenberg.nl/

Hotel Appelscha biedt tot september 2024 opvang aan Oekraïners.
Vanwege deze opvang is ons hotel, restaurant en terras gesloten tot en met september 2024.
We zijn inmiddels ruim voorzien van spullen waarvoor onze dank!
We hebben nu ruim voldoende, dus we hebben geen extra spullen nodig.