Appelscha is gelegen in het noorden van het land. De plaats is gemakkelijk te bereiken via de N381, de provinciale hoofdweg tussen Drachten en Emmen. Hoewel Appelscha slechts 5000 inwoners telt, is er verrassend veel te doen!


Zo vindt u in Appelscha het pretpark Duinenzathe, dat ieder jong mens uit het noorden wel eens aandoet (of heeft aangedaan). Verder aanwezig in Appelscha zijn de Heksenhoeve en de Hoolten Klinte, het onderkomen van de plaatselijke historische vereniging, met wisselende exposities.Appelscha beschikt over een nine-holes golfbaan (de Hildenberg) en een klimbos,gelegen aan de Boerestreek,net als de plaatselijke midgetgolfbaan.

Een uniek natuurgebied grenst de boswachterij Appelscha,bekend onder de naam nationaal Park het Drents-Friese Wold, waar uitgestrekte bosgebieden, heidevelden en een actief stuifduingebied -het Aekingerzand- u uitnodigen om te fietsen en te wandelen.

Ieder jaargetijde heeft hier zijn charmes. In het hotel zijn diverse fiets- en wandelroutes verkrijgbaar. Voor de huur van fietsen kunt u terecht bij onze buurman : Rikus Kramer.

Voor meer informatie over de omgeving kunt u natuurlijk ook altijd langs bij het plaatselijke T.I.P-kantoor (Toeristisch Informatie Punt),dat zich op 300 meter afstand van het hotel bevindt.

Fochteloo, 7 km. van Appelscha verwijderd, is "beroemd" om haar kraanvogels, die daar op een uitgestrekt, uniek hoogveengebied nestelen.

Op korte afstand van Appelscha kunt u het gevangenismuseum in Veenhuizen, de museums van de valse kunsten in Vledder of het Zeemuseum in Frederiksoord bezoeken.

De verbindingen per openbaar vervoer met plaatsen als Drachten, Heerenveen en Assen zijn prima te noemen. Leeuwarden ligt op drie (auto)kwartier, Groningen op een half-uur en Assen op circa twintig minuten.

Interessante links